Zonnepanelen systemen

 

Als u duurzamer wilt leven of zelfvoorzienend wilt worden, dan zijn zonnepanelen een logische volgende stap. Maar met zoveel aanbod is het soms lastig om te bepalen wat de beste keuze is.

Green Advisor Group adviseert de meest duurzame oplossingen en daarbij horen écht duurzame producten. Daarom adviseren wij glas-glas zonnepanelen van Solarwatt, de marktleider op het gebied van zonnepanelen. Bij deze zonnepanelen liggen de fotovoltaïsche cellen gekapseld tussen twee lagen glas.

De glazen platen zorgen voor een stevige constructie. Door de opbouw van de panelen hebben ze een extreem lange levensduur en is het rendementsverlies extreem laag. We spreken hier over een product garantie van 30 jaar en een vermogensgarantie van 87% over 30 jaar. Dit is pas écht duurzaam!

Elk systeem is gekoppeld aan een omvormer. De omvormer zorgt voor het transformatie proces van zonne-energie naar bruikbare duurzame energie. Ook de omvormer moet écht duurzaam zijn. Welke omvormer het meest duurzaam is, kan per situatie verschillen. Daarom adviseren wij meerdere omvormers en zijn er twee fabrikanten bij ons aangesloten, SolarEdge en SMA.

Bedrijven hebben meer energieverbruik en vaak meer ruimte op het dak voor zonnepanelen systemen. Wij adviseren bedrijven daarom omvormers van SMA, marktleider op het gebied van omvormers, die ongekend grote hoeveelheden energie kunnen omzetten en een lange levensduur hebben. Wij zien dat dit voor bedrijven het meest winstgevend is.

Particulieren adviseren wij omvormers van SolarEdge. SolarEdge heeft een vooruitstrevende aanpak en laat innovatie zien in hun technologieën. Zo heeft SolarEdge Power Optimizers die achter elk zonnepaneel geplaatst worden. Deze Power Optimizers zorgen voor een hogere efficiëntie van een zonnepanelen systeem. Daarnaast maken ze mogelijk dat niet alle zonnepanelen op hetzelfde circuit aangesloten zitten. Dit is veiliger voor de installatie. Het is nu ook mogelijk om via de mobiele applicatie per zonnepaneel inzicht te hebben in hoeveel er opgewekt wordt. Zo is het als particulier mogelijk het meest uit de zonnepanelen systemen te halen.

“Verduurzaam met duurzame producten.” ~ Green Advisor Group, 2016